top of page

Rensenn

Området rundt Lisjordetstølen er populært å bruke på fritiden for oss ,her har du utgangspunktet til både fine små fjellturer som passer for barna og lange flotte vandringer i fjellheimen så vel som lange slakke dager på stranda og fisking fra båt.
Her deler vi noen lokale godbiter med dere .

Bilde1.jpg

Nøsaknippa

tur forslag

Nøsaknippa eller Nøsakamben som mange kaller den for er ett attraktivt tur mål for folk i alle aldre, det er en kjapp tur for den trente og en flott fjelltur for mosjonister og barn.
Du har to valg for å gå turen og etter min mening to vanskelighetsgrader.
Budeiestien går opp rett fra Lisjordetstølen,det er ett kyr tråkk som har vært der i all tid det har vært dyr til fjells, den fører deg opp mellom Nøsaknippa og Svensken.
I søkket mellom de to er du ca 1000moh, og da kan du velge å gå tilbake eller ta turen videre opp enten på Svensen eller Nøsaknippa. 
velger du å gå opp på Nøsaknippa får du en formidabel utsikt og man kan gå ned det bratte partiet og tilbake til parkeringen ved Rensennvannet. 
Går du turen i motsatt rettning får du den bratte stigningen opp fra Nøsen til å begynne med og mange velger å gå opp og ned der som en god treningsøkt ,men man kan fint gå runden og komme ned budeiestien ned mot Lisjordetstølen og ende på parkeringen ved Rensennvannet.

thumbnail_IMG_20200625_151229.jpg

Rensenn vannet

bading

Vi har vår egen riviera på Rensenn pleier vi å si, her i det friske klare fjellvannet kan det lett bli 20 grader om sommern og det yrer av badeglade folk som trekker til fjells for å avkjøle seg, det er svalt og fint her oppe når varmen tykker på nede i bygda.

Det er langgrunt og perfekt for familier å tilbringe dagen her.

På varme dager kommer ofte kyra  for å drikke og vasse i det forfriskende vannet. før kveldstellet på stølen.

thumbnail_IMG_20200809_201941.jpg

Fiskemuligheter

Det er mulig å fiske i Rensenn vannet ,fiskekort kan du kjøpe på inatur.no - der kan du også leie båt som fjellsyret har satt  ut .
Fisken i Rensenn er fin og god på smak, det renner vann både inn og ut av Rensennvannet og det gir en fin frisk smak på fisken.

bottom of page